dinsdag 3 juli 2012

Daniëlle Oerlemans Overgaag in 1e Tour du Jour met Wilfred Genee op RTL4


Daniëlle Oerlemans Overgaag in 1e Tour du Jour met Wilfred Genee op RTL4.

Het EK voetbal is voorbij maar RTL 4 blijft het late night tijdslot programmeren met sport. Vanavond treedt Tour du Jour aan, dat vorig jaar met redelijk wat succes is geïntroduceerd op RTL 7. Wilfred Genee strijkt neer in Naaldwijk met vaste gasten en ervaringsdeskundigen Gert Jakobs (5x Tour de France) en Danny Nelissen (3x Tour de France). In de eerste uitzending zijn bovendien Erik Hulzebosch en Daniëlle Oerlemans te gast.

Tour du Jour kent verschillende rubrieken. Elke avond is een ronde-miss van een lokale koers te gast en wordt er voor een goed doel gefietst: voor de Ride for the Roses, het door Lance Armstrong geïnitieerde wielerevent in het Westland, waarmee geld wordt ingezameld voor KWF Kankerbestrijding. Met behulp van zonnepanelen en fietskracht wordt er bovendien elke dag toegewerkt naar een energie neutrale uitzending.

Wilfred neemt met Gert eerder op de dag de kranten door en de ex-wielrenner gaat het land in om kijkersvragen te beantwoorden. RTL heeft beelden van de etappe van de dag, maar er volgen ook reportages vanuit Frankrijk: Erik Dijkstra doet weer ter plaatse verslag van de Tour en alles daar omheen.

Tour du Jour begint een half uurtje eerder dan De Avondetappe met Mart Smeets. De strijd tussen VI Oranje en Studio Sportzomer werd uiteindelijk nipt in het voordeel van RTL beslecht, ik gok dat de komende weken de NOS er met de meeste dagwinsten vandoorgaat. En daarna wordt het spannend welke sporttalkshow er tijdens de Olympische Spelen de meeste kijkers trekt.

Daniëlle Oerlemans: alleen nog op de bakfiets
Het is juli en dus is het weer tijd voor de Tour de France. Ex-wielrenster Danielle Oerlemans behoorde ooit zelf tot de nationale top en weet als geen ander hoe de mannen zich opmaken voor de tochten.

Nu het peloton van de Tour de France voor de 99ste keer richting Parijs fietst breken er voor ex-wielrenster Daniëlle Oerlemans drukke tijden aan. Met vier kids en een workaholic als man is ‘t strak plannen om geen minuut te missen. "De koninginnenritten probeer ik wel zo in m’n agenda te zetten omdat te volgen en natuurlijk ook het einde het laatste uur van de tijdrit maar gisteren heb ik het bijvoorbeeld niet gezien want onze dochter had clubkampioenschappen tennis en daar moesten we natuurlijk allemaal bij zijn."

Danielle (dan nog Overgaag) hangt in 1995 haar fiets aan de wilgen en bouwt een mooi leven op met haar prins op het witte paard, Reinout Oerlemans. Fietsen doet ze alleen nog op de bakfiets, met haar kinderen. Of op de mountainbike in Frankrijk.

Het Wilhelminaplein in Naaldwijk heeft een complete metamorfose ondergaan. Op het sfeervolle plein is een transparante tent van 25 x 25 meter verrezen, die over enkele dagen het domein is van Wilfred Genee, Gert Jakobs en Danny Nelissen. In het live uitgezonden sportpraatprogramma ‘De Zomer Van 4: Tour du Jour’ ontvangen zij tal van bekende gasten.

Maandag 2 juli schuiven Erik Hulzebosch en de van oorsprong Westlandse Daniëlle Oerlemans aan. Daarna volgen nog 23 uitzendingen, waar onder meer Leontien van Moorsel, Tijl Beckand, Johan Derksen, Bart Veldkamp, Erik Dekker en Steven Rooks hun opwachting maken. Bovendien is er ruim podium voor de Westlandse tuinbouwproducten: planten, bloemen, groenten en fruit.

Van VI Oranje naar Tour du Jour
Direct na de finale van het EK Voetbal gaan bij RTL 4 alle ballen op de Tour de France! VI Oranje maakt dan plaats voor Tour du Jour, een volgens RTL "dagelijkse, zomerse late nighttalkshow met de Franse slag".

Iedere dag ontvangt host Wilfred Genee vanaf maandag 2 juli uiteenlopende gasten op het Wilhelminaplein in Naaldwijk. Zijn twee vaste gasten zijn ervaringsdeskundigen Gert Jakobs (maakte vijf keer de Tour de France mee) en Danny Nelissen (deed drie keer mee met de Tour).

Wilfred neemt bovendien iedere dag met Gert de kranten door, en de ex-wielrenner gaat ook het land in om kijkersvragen te beantwoorden. Er zijn beelden van de etappe van de dag, maar er volgen ook reportages vanuit Frankrijk, waarin ‘Jakhals’ Erik Dijkstra zijn best doet om op geheel eigen wijze verslag van de Tour en alles daar omheen te doen.

Elke avond schuiven er twee bekende gasten aan bij Wilfred, Gert en Danny. In de eerste uitzending zijn dat Erik Hulzebosch en Danielle Oerlemans. In de avonden daarna volgen onder anderen Leontien van Moorsel, Tijl Beckand, Johan Derksen, Bart Veldkamp, Erik Dekker, Steven Rooks, Waylon, Nicolien Sauerbreij, Dennis van der Geest, Erben Wennemars, Wilfried de Jong en Jan Janssen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten