vrijdag 20 juli 2012

Danielle Oerlemans Overgaag wederom te gast in De zomer van 4 Tour du Jour met Wilfred Genee


Danielle Oerlemans Overgaag wederom te gast in De zomer van 4 Tour du Jour met Wilfred Genee

Op donderdag 19 juli 2012 was Danielle Oerlemans Overgaag, de vrouw van mediamagnaat Reinout Oerleman, wederom te gast in het populaire wielren programma De zomer van 4 Tour du Jour met Wilfred Genee.

Tour du Jour, voorheen RTL 7 Tour du Jour is een sportpraatprogramma dat uitgezonden wordt door RTL 4. In een studio discussiëren analytici en presentator Wilfred Genee over de Tour de France. Daarnaast worden er fragmenten getoond van de etappe in de Tour.

Tour du Jour werd in de zomer van 2011 uitgezonden en het programma is voortgekomen uit het programma VI Oranje dat een succes was. Er schoven gasten uit de wielersport zoals Danielle Oerlemans Overgaag aan en Johan Derksen bracht het laatste voetbalnieuws.

Tour du Jour was tussen 1 juli en 24 juli 2011 te zien, tijdens de Tour de France. De uitzending begon om 20.30 uur en eindigde om 22:00 uur.

Iedere avond ontvangt men diverse bekende gasten die iets te maken hebben met wielrennen of juist niet. De vaste analytici qua wielrennen zijn Gert Jakobs en Danny Nelissen. Verslaggevers Erik Dijkstra en Marcel Maijer maken reportages vanuit de karavaan. Danny Vera zorgt met zijn band voor de muzikale invulling. Voor iedere aflevering wordt ook een rondemiss uitgenodigd, hetgeen door Genee als hoogtepunt van de avond werd betiteld. Leo Driessen is de commentator bij de samenvatting van de etappe.

Tijdens het programma kookt kok Ben van Beurten, wiens kookteam van Boretti het eten voor de raboploeg verzorgt, elke dag een gerecht voor de tafelgasten en een klein hapje voor de gasten. Als afsluiting bracht Dries Roelvink gedurende het eerste seizoen en de eerste tien afleveringen van het tweede seizoen zijn nummer Hé Wat Doe Jij, die voor de Tour de France was aangepast. Nadat tafelgast Waylon eenmalig het afsluitende nummer voor zijn rekening nam keerde Roelvink gewoon weer terug.

Tijdens de Tour de France 2012 wordt er opnieuw een serie Tour du Jour gemaakt. Ditmaal op RTL 4. Het volgt direct na het EK-voetbal en vervangt daarmee VI Oranje. Ook dit jaar zullen Gert Jakobs en Danny Nelissen aanschuiven, net als twee keer Danielle Oerlemans Overgaag. In de aanloop naar Tour du Jour is er een websoap gemaakt op RTL XL rond Gert Jakobs. In 2012 zijn de gasten hetzelfde als in 2011, alleen Marcel Maijer is niet meer aanwezig in het programma. Hij werd vervangen door Wytse van der Goot.
Beklimming Alpe d'Huez

Elke aflevering beklimt een Bekende Nederlander op een simulator de Alpe d'Huez. Afhankelijk van hoeveel bochten de persoon haalt wordt er een donatie gemaakt aan Alpe d'HuZes, te weten 50 euro per bocht. De Nederlandse berg telt in totaal 21 bochten. Hiermee werd in totaal 23.600 euro verdiend, en met de veilingen kwam het totaalbedrag op 37.070 euro voor het goede doel Alpe d'HuZes. Deze gasten worden elke dag door een andere rondemiss ontvangen. Een van de rondemissen (Estrella Brand, Rondemiss Almelo) maakte zelfs een videoboodschap voor Johnny Hoogerland.

De snelste tijd staat op naam van Wouter Mol, die in 45 minuten en 16 seconden de finish wist te halen. Op de tweede plaats staat Bart Brentjes in 53:15, gevolgd door Leontien van Moorsel in 53:23. Ook Dennis Smit, Roxane Knetemann, Steven Rooks, Laurens van Wissen, Henk Angenent en Nicolien Sauerbreij (2e keer) haalden de finish.

In 2012 werd er in groepen gereden om ook energie op te wekken voor Eneco.

Tijdens aflevering 16 op zaterdag 16 juli 2011 waren Peter R. de Vries en Daniëlle Overgaag de gasten in Tour du Jour.

Voormalig wielrenster en tv-persoonlijkheid Daniëlle Oerlemans schuift op maandag 2 juli 2012 aan in de eerste aflevering van wielerprogramma Tour du Jour, uitgezonden vanaf het Wilhelminaplein in Naaldwijk. De van oorsprong 's-Gravenzandse deelt de tafel dan met presentator Wilfred Genee, vaste gasten en wielerdeskundigen Gert Jakobs en Danny Nelissen en schaatser Erik Hulzebosch.

Ook in aflevering 18 op donderdag 19 juli was Danielle Oerlemans te gast in Tour Du Jour, samen met SP leider Emiel Roemer.

Westland is deze zomer dus het toneel van het televisieprogramma Tour du Jour. Het programma dat volledig om de Tour de France draait, wordt door Wilfred Genee gepresenteerd vanaf het Wilhelminaplein in Naaldwijk. Westland krijgt daarmee de kans zichzelf enkele weken lang te promoten op nationale tv.

Naast een wielerprogramma, moet Tour du Jour vooral ook een gezellig zomerprogramma worden, zo laat zender RTL7 weten. "De sfeer van het Wilhelminaplein is een uitstekende locatie om dat over te brengen. Het is een omgeving die tot de verbeelding spreekt. Niet alleen qua uitstraling, maar ook dankzij het wielerhart van Westland, al was het maar omdat grote namen als Leo van Vliet, Gerrit Solleveld en Daniëlle Overgaag hier hun roots hebben liggen. De Ride for the Roses, die in september vanuit Westland van start gaat, zal ook een rol krijgen in Tour du Jour."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten