woensdag 12 februari 2014

Danielle Oerlemans-Overgaag pakt opnieuw haar biezen, Familie Oerlemans vertrekt weer naar Los Angeles na verkoop Eyeworks


Danielle Oerlemans-Overgaag pakt opnieuw haar biezen, Familie Oerlemans vertrekt weer naar Los Angeles

De kogel is door de kerk. Het Amerikaanse mediaconcern Time Warner neemt Eyeworks over. En dat betekent dat de familie Oerlemans opnieuw hun koffers pakt en naar Los Angeles vertrekt.


Danielle Oerlemans-Overgaag verhuist met gezin naar LA

Reinout Oerlemans gaat wederom zijn geluk beproeven in de Verenigde Staten. Hij verhuist met zijn gezin naar Los Angeles.

Productiemaatschappij Eyeworks wordt definitief overgenomen door het Amerikaanse mediaconcern Time Warner. In het persbericht staat: "Reinout Oerlemans zal met zijn gezin(vrouw Danielle Overgaag) naar Los Angeles verhuizen om daar in de functie van chairman Eyeworks USA leiding te geven aan de verdere groei van het bedrijf in de Verenigde Staten."

De topman van productiebedrijf Eyeworks verhuisde in de zomer van 2008 al eens met zijn gezin naar de Verenigde Staten. Het was zijn bedoeling om minimaal drie jaar in Los Angeles te blijven, maar hij maakte eind 2009 bekend terug te keren naar Nederland, vlak voordat zijn film Komt een vrouw bij de dokter in première ging.

Reinout noemt de overname door Warner Bros 'een ongelooflijke stap voorwaarts om een bepalende speler te worden in de wereldwijde markt van bedrijven die televisieprogramma's bedenken en maken'. Volgens Reinout past het perfect in zijn ambitie.

''Voor mij persoonlijk markeert dit het einde van een tijdperk, maar een mooi moment om afscheid te nemen na (weer) een recordjaar van Eyeworks in 2013; het bedrijf is sterker dan ooit. Ik zal niet langer aanblijven als CEO van de groep die ik meer dan 12,5 jaar geleden vanaf niets heb opgebouwd, samen met Ronald van Wechem en Robert van den Bogaard.'' Reinout: ''We zijn er trots op dat Eyeworks nu onderdeel wordt van het mooiste en krachtigste mediabedrijf ter wereld.''

Tv- en filmproducent staat onder leiding van Reinout Oerlemans. Verschillende programmaformats uit de koker van Eyeworks schopten het tot nationale en internationale tv-hits.

Voormalig soapster Reinout Oerlemans (42) richtte het bedrijf in 2001 op, en maakte er een sexy en hot bedrijf van. Inmiddels is behalve de oprichter ook Joop van den Ende eigenaar van een groot deel van de aandelen van de multinational.

In meer dan 50 landen zijn programma's van Eyeworks te zien. Formats als de Nationale IQ test, Obese, CQC, Echte meisjes in de jungle en Sterren springen werden internationale successen. In Amerika baarde het bedrijf onder meer opzien met de documentaire OctoMom - Me and my 14 kids, een realityshow over een moeder van een achtling. De plannen voor een dansprogramma met superster Justin Bieber zijn onlangs op de lange baan geschoven. Wel maakt Eyeworks dit najaar een naakte datingshow voor RTL 5, waarin de deelnemers niet in bikini of badpak maar topless en bloot op een onbewoond eiland rondlopen. Toch zou het een niet borsten kijken show worden.

Eigen land
In eigen land is Eyeworks verantwoordelijk voor successen als Flikken Maastricht, Sterren dansen op het ijs, Groeten uit de rimboe, Oh oh Cherso en Op zoek naar Zorro. In 2012 kwam de producent in het nieuws omdat RTL de realityserie 24 uur: tussen leven en dood na één aflevering moest staken. Bij het filmen op de afdeling spoedeisende hulp van het VUmc was volgens betrokkenen de privacy van patiënten en het beroepsgeheim van artsen geschonden.

Eyeworks produceert naast tv-programma's ook films, waaronder New Kids, Nova Zembla en Komt een vrouw bij de dokter. Die laatste twee werden geregisseerd door Oerlemans.

Oerlemans verder als topbestuurder bij Eyeworks USA

 Warner Bros, de televisietak van het Amerikaanse media- en entertainmentconcern Time Warner, neemt alle vestigingen van televisieproducent Eyeworks buiten de Verenigde Staten over. Dat heeft het bedrijf vandaag bekendgemaakt. De Amerikaanse tak van Eyeworks blijft zelfstandig en in handen van de oprichters van Eyeworks, onder wie Reinout Oerlemans.

Hij treedt af als topman maar gaat wel als topbestuurder aan de slag bij Eyeworks USA, dat een internationale distributieovereenkomst sluit met Warner Bros. Daardoor verhuist Reinout samen met zijn vrouw, de voormalige NOS Studio Sport presentatrice, badpak en bikini fotomodel, wielrenster en TV presentatrice Danielle Oerlemans-Overgaag en en kinderen naar de USA.

Financiële details ontbreken nog.Eerder meldden ingewijden het Amerikaanse concern bereid zou zijn 200 miljoen euro te betalen voor het tv-productiebedrijf van Reinout Oerlemans. Met dat bedrag zouden ook alle schulden worden overgenomen.

Overname Eyeworks door Time Warner rond
Televisie- en filmproductiemaatschappij Eyeworks is verkocht aan Warner Bros, onderdeel van het Amerikaanse entertainmentbedrijf Time Warner.

Dat bevestigt een woordvoerder van Eyeworks tegenover NU.nl.

Warner Bros neemt alle vestigingen in vijftien landen, buiten de Verenigde Staten, over. De Amerikaanse tak van het Nederlandse bedrijf blijft zelfstandig en blijft eigendom van de oprichters.

Topman en mede-oprichter Reinout Oerlemans gaat Eyeworks USA vanuit Los Angeles leiden, waardoor ook zijn vrouw Danielle Oerlemans-Overgaag en de kinderen mee verhuizen naar Amerika. Eyeworks USA gaat een internationale distributieovereenkomst aan met Warner Bros.

In januari werd bekend dat Time Warner, moederbedrijf van film- en televisiemaatschappij Warner Bros, interesse had in Eyeworks. Het Amerikaanse bedrijf zou bereid zijn om 200 miljoen euro te betalen en wilde graag dat Oerlemans als creatief directeur betrokken bleef.

Eyeworks doet dinsdag geen mededeling over het overnamebedrag.

Kevin Tsujihara, CEO van Warner Bros, noemt de overname "een belangrijke stap in onze strategie om de postie van Warner Bors wereldwijd verder te versterken". Het bedrijf voegt met de overname dertien nieuwe landen toe aan hun netwerk.

Oerlemans spreekt over een "mijlpaal" voor zowel Eyeworks als voor hem persoonlijk.

Oerlemans was op zoek naar een overname voor internationale distributie van zijn tv-producties. De Amerikaanse bank Goldman Sachs heeft in 2011 in opdracht van Oerlemans bij grote mediaconcerns gepeild of er belangstelling was voor een overname. Daarna maakte Oerlemans bekend zelfstandig te blijven.

Naast Oerlemans is Joop van den Ende grootaandeelhouder van Eyeworks met 30 procent van de aandelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten