dinsdag 22 november 2011

Daniëlle Overgaag en Reinout Oerlemans op première Nova Zembla met Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima


Daniëlle Overgaag en Reinout Oerlemans op première Nova Zembla met Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima


De allereerste Nederlandse speelfilm in 3D, Nova Zembla, is in het Amsterdamse RAI-theater in première gegaan. Prins Willem-Alexander en prinses Máxima woonden de galapremière met Daniëlle Overgaag en Reinout Oerlemans bij. De film van regisseur Reinout Oerlemans (Komt een vrouw bij de dokter) draait vanaf donderdag in de bioscoop. De film is gebaseerd op de legendarische zeereis in 1596 van de Nederlandse zeevaarder Willem Barentsz langs de kust van Nova Zembla, in diens poging een noordelijke doorvaart naar het Verre Oosten te vinden.

Onder anderen Robert de Hoog, topmodel Doutzen Kroes, Derek de Lint, Victor Reinier en kickbokser Semmy Schilt spelen de hoofdrollen. Volgens Oerlemans is het project wereldwijd uniek omdat alles in 3D op locatie wordt gefilmd, en niet in de studio. De opnames zijn gemaakt in IJsland, Nederland, België en Canada.


Maandagavond liet Reinout Oerlemans zijn 3D-avonturenfilm Nova Zembla voor het eerst aan het publiek en Daniëlle Overgaag zien, bij de première in de Amsterdam RAI.


In de film zijn hoofdrollen weggelegd voor Robert de Hoog en Doutzen Kroes.

De film draait om het verhaal van schrijver in spe Gerrit de Veer, gespeeld door De Hoog, die een extreem zware survival wil overleven om terug te keren naar zijn geliefde Catherina (Kroes).


De Hoog timmert flink aan de weg. Eerder dit jaar werkte hij met Steven Spielberg aan War Horse en nu is hij het gezicht van de eerste Nederlandse 3D-film.

Wat heeft de 23-jarige acteur nog te wensen? ''Ik wil eens in een James Bond-film spelen. Met Doutzen als Bondgirl.''

Dat ziet zijn filmliefje ook wel zitten. ''Ik heb er nu van geproefd en er enorm van genoten. Ik zie wel wat er op mijn pad komt.''

Doutzen Kroes en Daniëlle Overgaag in adembenemende jurk op premiere Nova Zembla

Maandagavond was het zover en ging Nova Zembla in premiere in het Rai Theater in Amsterdam. Stralend middelpunt van de avond was natuurlijk Doutzen Kroes, die in deze film haar acteerdebuut maakte tegenover Robert de Hoog.

Het Friese topmodel, die doorgaans in de Verenigde Staten woont, wist het aanwezige publiek te verblinden in een strapless sexy zwarte lange jurk van Giambattista Valli uit de najaarscollectie van dit jaar. Haar haren droeg ze in een elegante zijscheiding en met een sierlijke slag.

Prins Willem-Alexander en prinses Maxima mogen dan ook aanwezig zijn geweest, Doutzen Kroes en Daniëlle Overgaag waren degene die er het vorstelijkst uitzagen...


Nova Zembla gaat onder toeziend oog van honderden BN’ers én Willem Alexander en Maxima en Daniëlle Overgaag en Reinout Oerlemans in première.

Na maandenlange gezwoeg en geploeter op de set én in de montage, presenteert Reinout Oerlemans voor het eerst zijn kindje aan Nederland. "Dit wordt een gekkenhuis", vertelt de regisseur aan RTL Boulevard.

Gisteren knalde de voluptueuze boezem van Doutzen Kroes driedimensionaal van het witte doek. De zedige Friezin staat te popelen en ook de mannelijke collega's hebben daar helemaal niets op tegen.


Reinout Oerlemans wil dat de koninklijke première van zijn Nova Zembla perfect verloopt.

De eerste Nederlandse 3D-film wordt maandagavond voor meer dan tweeduizend mensen, inclusief Daniëlle Overgaag, Prins Willem-Alexander en prinses Máxima, vertoond in de Amsterdamse Rai. De regisseur is dan ook 'licht gespannen'.

"De techniek moet gewoon top zijn", zegt Reinout Oerlemans maandagochtend op Radio 538. "Ik wil dat het 3D echt perfect is en we gaan straks de zaal 'uitruisen'. Dat alle boxen door die hele zaal perfect zijn afgesteld. Dus daar ga ik even naar luisteren, even rondlopen en mensen lastigvallen ben ik bang."

"Vanavond is natuurlijk best groot en ik wil dat ook met een beetje allure lanceren. We hebben echt een onwijs mooie, gigantische entree", vervolgt hij. "Ik wil het een beetje klasse geven. Normaal sta je op zo'n loper te wachten en te dringen, dus we hebben het even anders aangepakt. Dus ik ben benieuwd naar hoe dat loopt."

Nova Zembla gaat over de laatste ontdekkingsreis die Willem Barentsz in 1596 maakte naar de noordpunt van Nova Zembla. Onder anderen Robert de Hoog, Victor Reinier en Doutzen Kroes zijn te zien in de film, die donderdag in de bioscopen verschijnt.


”Máxima streed gisteravond met Doutzen Kroes en Daniëlle Overgaag om de titel ’meest bekeken vrouw’ op de rode loper van de Koninklijke première van Nova Zembla. Een ongekend aantal BN’ers warmde zich in de spotlights van de prachtig aangeklede RAI in Amsterdam. Daar ging gisteravond de eerste Nederlandse 3D-film in première.


„Oh jochie, wat heb ik je allemaal aangedaan?” Met die woorden begon regisseur Reinout Oerlemans zijn speech tijdens de wrapparty van het filmisch heldenepos Nova Zembla. Na drie maanden ploeteren in de extreme kou van IJsland, Canada en twee koelcelcomplexen in Velzen sprak hij eerst tot de 23-jarige Robert de Hoog, die als scheepsschrijver Gerrit de Veer het verhaal draagt. „Maar juist dankzij de fysieke ontberingen van jullie allemaal is het een geweldige, zeer realistische film geworden.”

Gerrit de Veer zit in elke scene en heeft dus het meest van alle acteurs de desolate wanhoop gevoeld waaraan de mannen van Willem Barentsz (Derek de Lint) en Jacob van Heemskerck (Victor Reinier) tijdens hun overwintering in 1596 in het Behouden Huys op Nova Zembla blootstonden. Robert lag in het ijskoude water voor een waarheidsgetrouw gevecht met een ijsbeer, viel uit een tien meter hoge scheepsmast, maakte extreem lange draainachten en had het zoals alle acteurs echt bitterkoud omdat, zo redeneerde Reinout, je „bibberen en bevroren wenkbrauwen niet kunt acteren”.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten