dinsdag 8 februari 2011

Succesjaar voor Danielle en Reinout Oerlemans


Reinout Oerlemans (39), echtgenoot van Danielle Overgaag, sluit het beste jaar uit Eyeworks’ tienjarige geschiedenis af. „De cijfers zijn naar de Kamer van Koophandel. Maar ik kan je vertellen dat ze prachtig zijn.” Nadat zijn bedrijf in 2009 voor het eerst een verlies draaide van 7 miljoen, wordt de crisis nu ’uitgezwaaid’.

Terugkomen uit de VS, waar Reinout Oerlemans en Danielle Overgaag met hun kinderen anderhalf jaar woonde, was een goed besluit. „Ik zeg tegen mijn vier kinderen altijd dat zij met Daniëlle Oerlemans de beste moeder van de wereld hebben, en ik de beste echtgenote. Want ze neemt al dat werken en globetrotten van mij voor lief. Zij begrijpt wat nodig is in dit vak, ze komt uit een ondernemersgezin. We zijn een team.”

Reinout zit goed in zijn vel. „Ik zit weer op rugby, kan ik mij lekker fysiek afreageren. Daar knap ik van op. En ik ben nu vaker thuis dan ik in Hollywood was. Daar ging ik om de televisiegrootheden te leren kennen vaak lunchen of dineren. Hier hoeft dat niet, hier ken ik iedereen. Vooral in het weekend heb ik tijd. Dan sta ik bij mijn oudste zoon Thijmen langs het rugbyveld. En zo is eigenlijk ook mijn eigen rugby weer begonnen. Ik geniet ervan.

Het is een harde, maar eerlijke sport. Twaalf jaar geleden deed ik het ook. Riepen tegenspelers als ik de bal had ’pak die artiest!’ en ’stop die artiest!’ Grappig was dat. Nu ik zelf niet meer acteer of programma’s presenteer, kan ik gemakkelijker één van de jongens zijn. Het is nu weer gewoon ’pak Reinout’ en ’stop Reinout’.

Intense bewondering voelt Reinout voor wat John de Mol heeft gedaan met The Voice of Holland: „Toen de eerste kijkcijfers binnenkwamen heb ik een SMS gestuurd: ’Toch net iets beter dan Oh oh Cherso, gefeliciteerd’. John kan zulke humor wel waarderen. Geweldig wat hij neerzet door zo secuur in één programma te duiken. Hij gaat er vermoedelijk een wereldhit van maken. Eén van onze programma’s, The biggest loser over afvallen, wordt vermoedelijk op NBC de instart voor de Amerikaanse Voice. Grappig. En meteen tekenend voor het feit dat we als dit kleine Nederland op televisiegebied zo groot kunnen zijn. Ik denk dat we stiekem heel trots mogen zijn op kerels als Joop van den Ende en John de Mol”, aldus Reinout Oerlemans, echtgenoot van Daniëlle Oerlemans Overgaag.