vrijdag 19 november 2010

Danielle Oerlemans - Overgaag winnares Beau Monde Style Award 2010!


Voor de lezers van deze blog zal het niet als een verrassing komen, maar Danielle Oerlemans - Overgaag is de glorieuze winnares geworden van de Beau Monde Style Award 2010!

Danielle Oerlemans, Quinty Trustfull en Monique Smit zijn donderdagavond 18 november in de prijzen gevallen tijdens de uitreiking van de Beau Monde Awards.

Danielle Oerlemans - Overgaag won de belangrijkste prijs van de avond; zij nam de Beau Monde Style Award mee naar huis. Quinty Trustfull won de Cover Girl Award. En kersverse tante Monique Smit sleepte de Make Over Award in de wacht.

De Beau Monde Awards werden voor de elfde keer gehouden in het Amstelhotel in Amsterdam. Daarvoor had heel bekend Nederland zich weer van top tot teen uitgedost. De dames volgens het thema Belle of the ball, de heren volgens het thema Beestachtig lekker.

Donderdagavond zijn in het Amsterdamse Amstel Hotel de Beau Monde Awards uitgereikt. Quinty Trustfull mocht de Cover Girl Award mee naar huis nemen.

De presentatrice liet haar concurrenten Chantal Janzen en Kim Feenstra achter zich. Monique Smit, Lauren Verster en Monique Collignon streden met elkaar om de Make Over Award, die uiteindelijk aan de Volendamse zangeres werd toegekend.

Lauren Verster werd omgetoverd tot Cameron Diaz, Monique Collignon tot prinses Máxima en Monique Smit ging heel even door het leven als Britney Spears.

Maar Danielle Oerlemans - Overgaag won uiteindelijk de belangrijkste prijs van de avond, de Beau Monde Style Award!

dinsdag 9 november 2010

Daniëlle Oerlemans voorlopig niet meer op tv: Daan gaf schoenen weg in Afrika


Daniëlle Oerlemans komt voorlopig niet meer op tv. "Toen we terugvlogen uit Amerika zat ik te denken over wat ik in Nederland voor nuttigs zou gaan doen. Nou, met mijn hoofd op de buis hoeft niet meer voor mij. En ik was al eens benaderd door SOS Kinderdorpen. Daar ben ik nu ambassadeur van geworden."

Daniëlle Oerlemans, geboren Overgaag, is net terug van een kort bezoek aan de townships van Kaapstad. En ze is nog geschokt: „Je verwacht niet dat er in het land waar het WK voetbal is geweest zo’n chaos bestaat. Driekwart van Kaapstad bestaat uit armzalige met golfplaten afgedekte huisjes en enorme stenen meergezinsbarakken waar houten schotten voor privacy moeten zorgen. Het is echt ten hemelschreiend. In het SOS kinderdorp in Kaapstad krijgen kinderen een kans om uit die ellende te ontsnappen en een opleiding te volgen, waardoor ze later misschien weer familie in de townships kunnen helpen.”

Daniëlle Oerlemans-Overgaag onderbreekt zichzelf: „De verbeteringen voor die hele maatschappij komen zo misschien langzaam, maar ze komen wel. Een paar jaar geleden bijvoorbeeld was er nog geen onderwijs over Hiv. Nu krijgen de mensen dat allemaal wel te horen. En worden gevaarlijke fabels over dat je als Hiv besmette man genezen kunt door het bed te delen met een maagd de wereld uit geholpen.”

De vriendelijke en sexy presentatrice, getrouwd met tv-tycoon Reinout Oerlemans en moeder van vier kinderen en bekend geworden door haar badpak optredens in de staatsloterij op locatie shows, vertelt dat ze in Kaapstad de neiging kreeg om meteen in te grijpen. „Ik heb mijn vest weggegeven en mijn sneakers. En ik wil door de speelkamer van de kinderen om samen met hen dingen uit te kiezen om daar naartoe op te sturen. Ik ontmoette een jongetje dat heel trots vertelde dat hij voetballer wilde worden. Maar dat werd wel moeilijk want hij had geen bal. Ongelooflijk. Als ik mijn schatten nu hoor ruzie maken over de iPad schaam ik me bijna. Het maakt zoveel uit waar je wiegje heeft gestaan. Ik realiseerde me tegelijkertijd ook dat mijn goedbedoelde spontane weggeefactie geen echte zoden aan de dijk zet. Daar is echte structuur voor nodig, dat heb ik nu met eigen ogen gezien.”

Daniëlle Oerlemans-Overgaag heeft zich daarom voorgenomen zo veel mogelijk bekendheid aan de SOS Kinderdorpen te geven. „Er zijn nu vijfhonderd kinderdorpen over de wereld. En wat daar gebeurt, is echt nuttig. Om die dorpen te bouwen worden plaatselijke mensen ingezet. Moeders uit de omgeving worden er opgeleid en nemen acht tot tien kinderen onder hun hoede. Ik durf er mijn naam aan te verbinden. Zo kan ik kinderen ver over de grens een toekomst en een liefdevol thuis geven.”

Daniëlle Overgaag heeft dan ook naar eigen zeggen haar schoenen weggegeven tijdens een reis naar Kaapstad. De presentatrice werd zo geraakt door de armoede in de Zuid-Afrikaanse stad dat ze meteen wilde ingrijpen.

"Ik heb mijn vest weggegeven en mijn sneakers."

"Ik wil ook in de speelkamer van de kinderen kijken en samen met hen dingen opsturen", vertelt de presentatrice in het AD. Overgaag is nog steeds ontdaan van de armoede die ze aantrof in de Zuid-Afrikaanse stad.

"Ik ontmoette een jongetje dat heel trots vertelde dat hij voetballer wilde worden. Maar dat werd wel moeilijk want hij had geen bal."

De presentatrice beseft dat haar eigen kinderen het een stuk beter hebben. "Als ik mijn schatten nu ruzie hoor maken over de iPad schaam ik me bijna", onthult Daniëlle Oerlemans-Overgaag. "Het maakt zoveel uit waar je wieg heeft gestaan."

Daniëlle Oerlemans-Overgaag, vrouw van Reinout Oerlemans beseft dat haar weggeefactie geen zoden aan de dijk zet. "Daar is echte structuur voor nodig." Ze heeft haar naam daarom verbonden aan SOS Kinderdorpen. "Zo kan ik kinderen ver over de grens een toekomst en een liefdevol thuis geven."