vrijdag 27 november 2009

Huwelijk Reinout Oerlemans met Danielle Overgaag door regiedebuut 'Komt een vrouw bij dokter' onder druk


Reinout Oerlemans en Daniëlle Overgaag hebben een paar zware maanden achter de rug.

Het stel besloot onlangs om weer naar Nederland terug te keren na een verblijf van anderhalf jaar in Amerika. "We hebben het heel erg moeilijk gehad. Dat geldt voor Daniëlle Overgaag als voor mij", laat Reinout Oerlemans weten aan het roddelblad Story.

Terwijl zijn vrouw Daniëlle Overgaag de afgelopen zomer met de kinderen in Los Angeles verbleef was Reinout onder andere druk met zijn regiedebuut: Komt een vrouw bij dokter. "

De film gebaseerd op het succes boek van schrijver Kluun kreeg al mijn aandacht en dat ging ten koste van iets en iemand anders.

Dan heb ik het echt over mijn huwelijk. Daan heeft behoorlijk wat voor haar kiezen gekregen."

Tijdens de opnames werd ook dochtertje Katelyn in Nederland geboren. Reinout: "Ik heb toen maar een paar dagen vrij genomen. Ook omdat Barry Atsma, de hoofdrolspeler in de film, in dezelfde periode óók vader werd en niet meer dan een week vrij kon krijgen. Dan kan ik mezelf moeilijk meer dagen vrij geven."

Succesvol producent en filmregisseur Reinout Oerlemans is dan ook niets dan lof over zijn vrouw Daniëlle Overgaag. "Al die tijd is ze achter me blijven staan. Haar vertrouwen was oneindig. Daar heb ik grote bewondering voor."



dinsdag 17 november 2009

Danielle Overgaag op première 'Komt een vrouw bij de dokter' van regisseur en manlief Reinout Oerlemans


Bij de galapremière van Komt Een Vrouw Bij De Dokter in het Amsterdamse Tuschinski waren zakdoekjes nodig. Volgens de genodigden een teken dat het regiedebuut van Reinout Oerlemans , de man van Danielle Overgaag, geslaagd is.

"Je voelde de emoties in de zaal. Dat is waar je het voor doet", zegt de regisseur opgelucht. “Je moet na afloop over zo'n film willen praten."

"Hij heeft het boek recht gedaan", concludeert schrijver van het verhaal Kluun. Na afloop van de film valt hij Reinout Oerlemans in de armen. "Dit schept een band."

Auteur Kluun, Anna Drijver, Barry Atsma, Carice van Houten, Danielle Overgaag en regisseur Reinout Oerlemans waren allemaal op de rode loper voor Tuschinski in Amsterdam.

Oerlemans had er zijn baard voor afgeschoren. En zelfs de doorgewinterde acteurs Atsma en Van Houten zeiden er zenuwachtig voor te zijn. De film Komt een vrouw bij de dokter ging gisteravond in premiere.

De film is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Kluun. Komt een vrouw bij de dokter draait vanaf donderdag 26 november in de bioscopen.

Maandagavond ging de film Komt een vrouw bij de dokter, het regiedebuut van Reinout Oerlemans, In de Amsterdamse bioscoop Tuschinski in première.

De hoofdrollen worden gespeeld door Carice van Houten, Barry Atsma en Anna Drijver. De muziek werd geschreven door Kane-zanger Dinand Woesthoff.

Komt een vrouw bij de dokter, naar het boek van Kluun, gaat over de man Stijn wiens wereld in een chaos verandert als zijn vrouw borstkanker krijgt. Hij wil haar steunen maar wordt tegelijk ook verliefd op een ander. Dat stelt hem voor lastige keuzes. Ook de echtgenoot van Reinout Oerlemans, Danielle Overgaag, was uit Amerika voor de première overgekomen.















donderdag 12 november 2009

Daniëlle Oerlemans wil best ruilen met Doutzen Kroes


Daniëlle Oerlemans zou dolgraag willen ruilen met topmodel Doutzen Kroes. "Al was het maar voor een dagje. Ik vind haar zo ontzettend mooi", zei de sexy presentatrice en voormalig wielrenster in een interview met wellness.nl.

"Ik ben zo benieuwd hoe dat voelt als elke man zich omdraait naar je", lichtte Oerlemans toe. Toch is ze niet ontevreden met haar eigen uiterlijk. De 36-jarige beoordeelt haar eigen verschijning met een zeven. "Ik doe leuk mee, maar ik ben geen 20 meer." Kroes is 24 jaar.

Daniëlle Oerlemans, geboren Overgaag, is niet faliekant tegen plastische chirurgie, maar heeft zelf nog nooit het mes in haar lichaam laten zetten om er mooier van te worden. "Hier in Hollywood is het de normaalste zaak van de wereld dat je mensen met een verband om hun hoofd over straat ziet gaan. Daar generen ze zich totaal niet voor."

“Ik ben zo benieuwd hoe het voelt als elke man zich omdraait naar je!” Daniëlle Oerlemans vertelt dat ze zichzelf nog best mooi vindt, maar niet meer zo mooi als vroeger. Daniëlle: “Na al mijn bevallingen is mijn buik niet meer zo plat en gespierd als die ooit was.

Dus als ik iets zou mogen veranderen aan mijzelf, is dat een buikje waarmee ik weer in bikini kan verschijnen zonder mijzelf dan druk te hoeven maken of het nog wel kan.”

Wel vindt ze het jammer als mensen doorslaan met cosmetische ingrepen. "Vrouwen van 70 die het gezicht van een dertiger hebben, maar onder hun kin bungelt dan van dat gerimpelde vel", merkte Daniëlle op.

Daniëlle Oerlemans vertelt op de website ook openhartig hoe ze haar relatie met Reinout goed houdt: “Voor Reinout doe ik graag moeite om er goed uit te zien. Als we uit eten gaan, laat ik de kapper mijn haar mooi föhnen en trek ik een sexy jurkje aan. Je moet wel een beetje lekker voor elkaar blijven, natuurlijk. Ik denk dat geen enkele man het leuk vindt om een vrouw te hebben die de hele dag in een oude joggingbroek rondloopt.”

Vorige week werd bekendgemaakt dat Daniëlle Oerlemans, haar man Reinout en hunkinderen vervroegd terugkeren naar Nederland. De familie Oerlemans trok anderhalf jaar geleden naar de Verenigde Staten en was van plan daar drie jaar te blijven, maar de financiële crisis dwarsboomde het Amerika-avontuur.




woensdag 4 november 2009

Danielle Overgaag en Reinout Oerlemans kunnen weer zwemmen


'Eindelijk is het dan zover...we hebben water' opent vrouwlief Daniëlle Overgaag op de site van de Oerlemansjes over het reilen en zeilen in The States. Het zwembad bij het stulpje aldaar is namelijk gevuld, met water dus. De bikini en zwembroek kunnen weer uit de kast.

Programma- en, sinds kort, filmmaker Reinout Oerlemans zal de komende maand helaas nog niet al te veel gebruik kunnen maken van het prachtige zwembad dat uitkijkt over Beverly Hills omdat zijn eerste film, Kluuns bestseller, Komt een vrouw bij de dokter eind deze maand in première gaat. Oerlemans zal daarom in november waarschijnlijk nog veelvuldig in zijn stulpje in Laren verblijven om ervoor te zorgen dat het één en ander goed geregeld wordt. Danielle Overgaag - Oerlemans zal dus vooral alleen in het zwembad te vinden zijn.

Reinout Oerlemans vergaarde zijn fortuin door zijn positie van voor de camera, in de vaderlandse soap Goede Tijden Slechte Tijden, te verplaatsen naar achter de camera. In zeven jaar tijd heeft hij zijn productiebedrijf Eyeworks uit weten te bouwen tot één van de grootste productiehuizen ter wereld. Dit door verschillende overnames en een goed geoliede format development afdeling.

Reinout Oerlemans: acteur, presentator, producent en vanaf dit jaar ook regisseur. Vriend en vijand wachten vol spanning op zijn debuut Komt een vrouw bij de dokter, de langverwachte verfilming van het succesboek van Kluun over schuinsmarcheerder Stijn en zijn stervende vrouw. Oerlemans heeft zijn hele ziel en zaligheid in het project gestopt. De film gaat eind november in de Nederlandse bioscopen draaien.

„Ik had niet van kindsaf aan de droom om filmregisseur te worden”, vertelt hij. „Maar dit verhaal trok me enorm. Dit boek moest verfilmd worden. Toen ons productiebedrijf Eyeworks geen regisseur kon vinden die het aandurfde, heb ik gezegd 'ik ga het zelf doen'.”

De kersverse, maar ongeschoolde regisseur snapt dat hij zich hiermee op glad ijs begeeft. „En dat ik op een plek ben gaan zitten waar je als nieuwkomer nederigheid en respect moet betrachten. Maar dit is wat ik voor ogen had. Cast en crew hebben zich met mij vier maanden lang in het project ondergedompeld en alle energie gegeven die ze hadden. Dat voel je bij het zien: het is een compromisloze film geworden.”

Barry Atsma (Stijn), Anna Drijver (Roos) en Carice van Houten (Carmen) spelen de hoofdrollen. De donderdag overleden actrice Sacha Bulthuis speelt de bijrol van oncologe. Sommige grote namen vroegen zich af of ze wel in zee durfden te gaan met een onervaren regisseur. „Maar des te meer respect heb ik voor de mensen die wél die sprong in het diepe hebben durven maken”, beklemtoont Oerlemans. „Carice van Houten zei heel wijs dat een regisseur die tientallen films heeft gemaakt ook geen garantie biedt op een goed eindresultaat.”

Ook schrijver Kluun gaf de debutant alle vertrouwen, iets waar Oerlemans nog meer respect voor heeft. „Het was heel moeilijk om sommige elementen uit het boek te schrappen, maar daar ontkom je niet aan, omdat een boek een heel ander ritme heeft dan een film. Kluun heeft overigens wel meegeholpen met de dialogen, om ervoor te zorgen dat die de specifieke tone of voice van Kluun zouden behouden.”

Oerlemans denkt dat het maken van televisieprogramma's en films meer overeenkomsten telt dan de meeste mensen denken. „Ik heb altijd geprobeerd een pijpleiding te zijn tussen allemaal creatieve mensen die elkaar opzoeken en versterken, zodat daar mooie dingen uit kunnen ontstaan.” Wel is film als medium aanzienlijk minder vergankelijk dan televisie. „Tv wordt niet voor niets het duurste wegwerpproduct ter wereld genoemd: je zendt het uit en het is weg.” Film is van een hele andere orde. „Over een jaar is de film er nog steeds, over vijf jaar ook, over tien jaar ook.”

Of er een tweede regieklus komt, man van Danielle Overgaag - Oerlemans, durft Oerlemans nog niet te zeggen. „Dit avontuur smaakt naar meer. Maar het zou wel weer iets moeten zijn waar ik datzelfde urgente gevoel bij heb. Misschien vind ik dat over een maand al, misschien pas over vijf jaar. Maar het is niet zo dat ik nu alles uit mijn poten moet laten flikkeren omdat ik per se nog een film wil maken.”